Gevogelte/ Groenten/ Kaas

Slaatje spirelli en kip

  • slaatje spirelli en kip gezonde drukte

Slaatje spirelli en kip
Geef eens wat speelsheid aan je slaatje en je zal zien dat de kinderen sneller geneigd zijn om die groentjes te eten. Deze spirelli van komkommer, wortel en appel zijn net slingers in het bord. Mijn kinderen hadden het plan om deze eerst nog even rond hun oren te drapperen vooraleer het de mond in ging. Maar dat was zonder mij gerekend 😉
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180°.
  2. Snij de kipfilets in stukken en leg in een ovenschaal. Lepel er de olijfolie over en de kippenkruiden. Zet gedurende 20 minuten in de oven.
  3. Ondertussen schil je de wortelen en snij je met een spiraalsnijder de komkommer, de wortelen en de appelen. Zelf heb ik een opzetstuk voor de kitchenaid. Deze werkt fantastisch. Maar er zijn meerdere spiraalsnijders op de markt.
  4. Drappeer de groenten en de appelschijfjes op een bord. Haal de gegaarde kip uit de oven en leg over de groenten. Besprenkel nog met wat frambozenazijn en de olie uit de ovenschaal.
  5. Rasp de cheddarkaas en doe deze over het slaatje. Kruid vervolgens af met peper en zout.
Notities

Je kan wat extra wortelen en komkommer snijden, zodat je de slingers de volgende dag kan meegeven in de brooddoos van de kinderen. Super leuk! Nieuwsgierige blikken gegarandeerd.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like