Ga terug Email Link
+ servings

Slaatje spirelli en kip

Geef eens wat speelsheid aan je slaatje en je zal zien dat de kinderen sneller geneigd zijn om die groentjes te eten. Deze spirelli van komkommer, wortel en appel zijn net slingers in het bord. Mijn kinderen hadden het plan om deze eerst nog even rond hun oren te drapperen vooraleer het de mond in ging. Maar dat was zonder mij gerekend ;-)
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 4 el frambozenazijn
  • peper & zout
  • 4 el kippenkruiden
  • 400 gr kipfilets
  • 2 komkommer
  • 400 gr wortelen
  • 2 appel
  • 100 gr cheddar

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°.
  • Snij de kipfilets in stukken en leg in een ovenschaal. Lepel er de olijfolie over en de kippenkruiden. Zet gedurende 20 minuten in de oven.
  • Ondertussen schil je de wortelen en snij je met een spiraalsnijder de komkommer, de wortelen en de appelen. Zelf heb ik een opzetstuk voor de kitchenaid. Deze werkt fantastisch. Maar er zijn meerdere spiraalsnijders op de markt.
  • Drappeer de groenten en de appelschijfjes op een bord. Haal de gegaarde kip uit de oven en leg over de groenten. Besprenkel nog met wat frambozenazijn en de olie uit de ovenschaal.
  • Rasp de cheddarkaas en doe deze over het slaatje. Kruid vervolgens af met peper en zout.

Notities

Je kan wat extra wortelen en komkommer snijden, zodat je de slingers de volgende dag kan meegeven in de brooddoos van de kinderen. Super leuk! Nieuwsgierige blikken gegarandeerd.