Eieren/ Kaas/ Noten, pitten en zaden

Kaascrackers van amandelmeel

Kaasxcrackers van amandelmeel

 

Kaascrackers van amandelmeel
Deze kaascrackers van amandelmeel zijn het antwoord op de vraag: Welke gezonde snack is nu makkelijk mee te nemen? Dat is niet altijd zo simpel te bedenken, dus geven we hiervoor graag wat inspiratie: een cracker die enkel uit gezonde ingrediënten bestaat! Heel snel klaar en ook heel snel weer verdwenen van de bakplaat terwijl ze aan het afkoelen zijn. Maar een deel verdwijnt zeker ook in snackdoosjes en lunchboxen. Even lekker met als zonder dip...
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15-20 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15-20 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem en grote kom en klop het ei erin los.
  2. Voeg het amandelmeel, de geraspte kaas en het zout toe naar eigen smaak.
  3. Roer alle ingrediënten door elkaar en kneed er met je handen een bal van.
  4. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daar de bal op. Leg er een ander vel bakpapier bovenop en rol het uit met een deegrol. Rol het deeg zo dun mogelijk uit (ongeveer 2 mm). Enkel dan zullen de crackers knapperig zijn.
  5. Snij met een scherp mes of een pizzaroller 3 lijnen in de lengte en 4 in de breedte.
  6. Zet de crackers 15 tot 20 minuten in de oven.
  7. Laat even afkoelen en breek de crackers los door met een spatel op de gesneden lijnen te drukken.
Notities

Naast zout kan je naar eigen smaak ook rozemarijn, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder of andere kruiden toevoegen.

Deze crackers zijn lekker om zo te eten, maar zijn ook lekker met een dipsaus erbij, zoals guacamole, hummus of yoghurt-dipsaus.
Hier heb ik een dipsaus gemaakt door Philadelphia 'knoflook & kruiden' te mengen met wat volle platte kaas of volle yoghurt natuur.

Bewaar de crackers in bakpapier. Sluit ze niet helemaal af, want dan worden ze snel zacht.

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like