Fruit

Guacamole

Guacamole
Door de yoghurt wordt de smaak zachter en wordt het gesmaakt ook door onze jongste etertjes! 😉
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Snijd de sjalot en halve rode peper in heel fijne stukjes. Doe dit in een kom.
  2. Pers de teentjes knoflook fijn en doe dit mee in de kom.
  3. Snijd de avocado's doormidden, haal de pit eruit en doe het vruchtvlees mee in de kom. Plet de avocado's fijn met een vork.
  4. Voeg er de yoghurt en olijfolie aan toe.
  5. Pers er het sap van een halve limoen bij.
  6. Meng dit alles goed onder elkaar.
  7. Voeg naar eigen smaak nog zout & peper en eventueel wat pikante kruiden toe.
  8. Eventueel kan je er nog verse koriander aan toevoegen. Let op, dit heeft wel een specifieke smaak, misschien vinden de kindjes dit niet zo lekker?
Notities

Eventueel kan je er nog fijngesnipperde tomaat aan toevoegen.

Rode peper & pikante (spicy) kruiden ook naar eigen smaak natuurlijk. Vinden je kids dit maar niets, kan je het er uitaard uitlaten!   😉

Heerlijk om te combineren met zadencrackers of onze kaascrackers of basis van amandelmeel, het ideale apertiefhapje!  .. of i.p.v. die ongezonde taco's: gewoon lange reepjes wortel, selder, paprikareepjes, reepjes komkommer,...


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like