Eieren/ Groenten/ Kaas

Hartige brownies in ’t groen

  • hartige brownies

Hartige brownies in 't groen

'Mama, het ruikt hier lekker! Wat heb je gemaakt?' Pas uit de oven zijn deze hartige brownies niet te weerstaan! Heel makkelijk om de kinderen aan het proeven te krijgen. Hopelijk blijft er nog wat over om te laten afkoelen, want ze zijn ook handig om mee te geven in de brooddoos, als tussendoortje of als lunch to go.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Lunch, Lunch to go, Snack, Start / ontbijt
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 3 preistengel
  • 1 ui
  • 2 teentje look
  • 6 ei
  • 150 gr amandelmeel
  • 250 gr ricotta
  • 200 gr geraspte kaas
  • 2 el pesto (groene)
  • 1 tl bakpoeder
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en de look fijn. Snij de prei in de lengte in de helft en nog een in de helft en snipper fijn.
  • Neem een grote pan en fruit de ui aan in wat olijfolie. Voeg de prei en de look toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • Neem een grote kom en klop de eieren erin los. Voeg het amandelmeel, de ricotta, de groene pesto, het bakpoeder en de helft van de geraspte kaas toe. Meng alles goed en voeg daarna de geroerbakte groenten toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal. Strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet 25 minuten in de oven.
  • Snij in vierkante stukken. Je kan ze warm of koud serveren.

Notities

Je kan naar eigen smaak ook nog zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toevoegen.
Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoeder? Dat lees je hier!
 
 
 

Meer inspiratie

2 Opmerkingen

  • Norma
    9 september 2019 at 10:35

    hallo! Kan dit ook met gewone bloem ipv dat amandelmeel? Dank je wel!

    • gezondedrukte
      9 september 2019 at 10:40

      Beste Norma,

      Wij trachten in onze recepten net de gewone bloem te vervangen door een gezonder alternatief. Maar je kan dus zeker, indien gewenst, de gewone bloem ook gebruiken in de meeste van onze recepten.

    Voeg een bericht toe