Groenten/ Kaas/ Peulvruchten

Courgette gevuld vegetarisch

  • courgette gevuld vegetarisch gezond Gezonde Drukte

Courgette gevuld vegetarisch
Hmm deze gevulde courgettes zijn heerlijk vol van smaak. Het geheim zit hem in de kikkererwten die mee worden gemixt onder de tomaten. De saus kan je op voorhand maken en invriezen zodat je deze ovenschotel op 1 2 3 gemaakt hebt.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180°.
  2. Snij de courgettes overlangs in 2 en hol ze uit met een lepel. Hou het vruchtvlees bij.
  3. Bestrooi ze met oregano.
  4. Snij de ui in stukken en stoof samen met de look aan in een beetje olijfolie. Voeg nu de stukken vruchtvlees van de courgettes toe en stoof even mee aan. Snij de tomaten in stukken en voeg toe. Kruid met peper en zout en laat een 10-tal minuten pruttelen op het vuur.
  5. Ondertussen mix je de kikkererwten tot een gladde massa.
  6. Mix de tomatensaus en meng er de gemixte kikkererwten onder.
  7. Neem een vuurvaste ovenschotel en bedek met een laag tomatensaus. Leg hierin de courgettes en vul deze met de saus.
  8. Snij de kerstomaten in 2 en leg bovenop de saus in de courgettes.
  9. Snij de mozzarella in stukken en leg deze bovenop de kerstomaten. Strooi nog een klein beetje oregano over het geheel en plaats in de oven gedurende 25 minuten.
Notities

Heb je nog wat activiteiten voor de boeg dan kan je wat volkorenrijst toevoegen aan het gerecht.

 

 


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like