Groentenbom soepje met kikkererwten
Een lekkere en gezonde groentesoep. Ik heb deze soep gemaakt met de crock pot (slow cooker) maar je kan deze ook op het fornuis maken (ongeveer een 50 minuten op een zeer zacht vuurtje). Het recept is gebaseerd op 8 personen, zo kan je een deel invriezen.
Porties: 8 personen
Ingrediënten
- 450 gr kikkererwten
- 250 gr pompoen (in blokjes gesneden)
- 270 gr wortelen (in plakjes gesneden) (1 wortel = +/-90gr)
- 0,5 selder (wit of groen, gesneden)
- 2 l water
- 4 kippenbouillonblokje
- 1 el olijfolie
- 2 teentje look (fijn gesneden)
- 0,5 el gember (geraspt)
- 1 tl komijn
- 1,5 tl kurkumapoeder
- 200 gr spinazie
- peper & zout
Instructies
- Neem je Crock pot (of een grote pot) en verwarm de olijfolie. Voeg de kikkererwten, de pompoen, de wortelen en de selder toe en bak ze lichtjes aan.
- Voeg de kippenbouillon toe, zet het deksel op de pot en laat op een zeer laag vuur een 50 minuten garen, voor de Crock pot 9 uren. Je moet hier totaal niet meer naar omzien met de Crock pot.
- 9 uren later, neem je een pan, voeg wat olijfolie toe en bak de ui, de look, de gember aan. Voeg de kruiden toe en peper en zout.
- Al de ui glazig wordt, voeg je alles toe in de (Crock) pot samen met de spinazie. Roeren en nog 10 minuutjes laten sudderen.
- Indien je een deel wilt invriezen, voeg dan geen spinazie toe.
Notities
Groentesoep is altijd ideaal om alle restjes groenten mee in te verwerken: handig, ecologisch & lekker!
Geen berichten