Eieren/ Groenten/ Vis

Aspergeglaasje

Aspergeglaasje
Met deze heerlijke en prachtig gevulde glaasjes kan je alvast je feesttafel eer aan doen. Asperges, eitjes en garnalen...een perfecte starter voor je paasdiner. En onze kinderen zijn er alvast fan van, als ik tenminste de peterselie voor hen achterwege laat.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Ik gebruik al jaar en dag een eierkoker (suuuuper handig, hoef je nooit over de tijd na te denken).
  2. Ondertussen snij je de puntjes van de asperges en blancheer je deze in een grote pot water. Blancheren = kort koken en dan onderdompelen in ijskoud water. Ik kook de asperges ongeveer 2 à 3 minuten en koel ze vervolgens af in ijskoud water zodat ze niet verder garen.
  3. Smelt de boter. Pel de eieren en plet vervolgens de eieren met een vork.
  4. Vul de glaasjes met de in stukjes gesneden asperges. Verkruimel er het ei over en strooi de garnaaltjes hierover. Giet de gesmolten boter over het geheel, kruid met zout en peper en werk af met versnipperde peterselie.
Notities

De meeste kinderen houden niet van peterselie op hun eten. Ze zien het als 'kleine lastige blaadjes die op hun tong blijven plakken'. Voor deze kleintjes kan je de peterselie achterwege laten.

Indien je niet houdt van boter, kan je deze vervangen door kwaliteitsvolle olijfolie gemengd met wat citroen. Ook heel lekker!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like