Fruit-chocolade-noten spiesjes
Mmmmmm... van deze heerlijke fruit-chocolade-noten spiesjes worden zowel de kids àls de mama's (en papa's) instant blij! Su-per lekker bij tropische temperaturen en eens je er een paar maakt, altijd handig om op voorraad te hebben in je diepvriezer!
Porties: 12 porties
Ingrediënten
- 3 banaan
- 6 aardbeien
- 0,5 ananas
- 75 gr noten (mengeling: walnoten, pecannoten, amandelen,...)
- 100 gr pure chocolade
Instructies
- Was de aardbeien en dep ze goed droog.
- Snijd de bananen in dikke schijfjes, de ananas in blokjes en halveer de aardbeien.
- Prik ze op een saté stokje.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Verhaksel de noten mengeling.
- Haal nu telkens de onderkant van een fruitspie door de gesmolten chocolade. Dep nadien door de verhakselde noten.
- Leg ze naast elkaar op een bakpapier en plaats nog een uurtje in de diepvriezer. Vanaf nu zijn ze klaar om te eten, jammie! 🙂
- Altijd handig om een voorraad in je diepvriezer te hebben liggen.. 🙂
Notities
Amandelschilfers kan je mee toevoegen aan de notenmengeling.
Geen berichten