Champignonsaus
Champignonsaus is een klassieker onder de sauzen. Je hebt er weinig werk aan en het geeft ook steeds een feestelijke toets aan je gerecht. Heerlijk bij een stukje vlees, maar evengoed lekker bij wat volkorenpasta.
Porties: 6 personen
Ingrediënten
- 600 gr champignons (mengeling witte en kastanje)
- 2 teentje look
- 200 ml kippenbouillon
- 200 ml room
- 1 el citroensap
- peper & zout
- 10 gram boter
Instructies
- Borstel de champignons proper en snij ze in plakjes.
- Smelt de boter in de pan en bak hierin de champignons goudbruin. Voeg ook de versnipperde look toe tijdens het bakken.
- Blus met de bouillon en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat verder inkoken totdat je de gewenste dikte van saus krijgt.
- Breng op smaak met peper en zout en een paar druppels citroensap.
Notities
Deze saus past perfect bij onze feestelijke kalkoenrollade.
Geen berichten