Fruit

Bananenchips

  • bananenchips gezonde drukte gezond

Bananenchips

Heerlijke bananenchips om het weekend goed in te zetten . Ik gebruik deze ook om mee te geven als tussendoortje op school. Lekker knapperig en helemaal puur.
Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd1 uur 35 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Snack
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 banaan
  • 1/2 citroen
  • 2 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°
  • Snij de banaan in dunne schijfjes (enkele millimeters). Zorg ervoor dat alle schijfjes ongeveer dezelfde dikte hebben.
  • Pers een citroen uit en borstel de schijfjes banaan (die nog op je snijplank liggen) in met wat citroensap.
  • Leg een bakpapier op je ovenplaat en plaats alle schijfjes banaan met de reeds ingesmeerde kant naar onder op de bakplaat. Beborstel nu ook de bovenkant met citroen en bestrooi vervolgens met wat kaneel.
    bananenchips
  • Zet gedurende 90 minuten in de oven op 100°. Na 90 minuten draai je de schijfjes om. Dit doe je het best met een klein aardappelmesje. En plaats nu nog eens 30 minuten in de oven.
  • Laat een 10-tal minuten rusten op de bakplaat alvorens ze te serveren.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe

nl_NLDutch
nl_NLDutch