Fruit/ Melk- en sojaproducten

Romige ijsjes met yoghurt en fruit

 

Romige ijsjes met yoghurt en fruit
Eerder fan van romige ijsjes dan van waterijsjes? Dan is dit een ijsje naar jouw smaak! En van onze kids ook, want deze ijsjes leven niet lang van zodra ze uit de diepvries ontsnapt zijn...
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
porties
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in stukjes. Schil en snij de mango in stukjes.
  2. Meng de aardbeien en de mango voorzichtig door de yoghurt. Of werk in laagjes met afwisselend fruit en yoghurt.
  3. Vul de vormpjes met het de yoghurt en het fruit. Als je een vormpje gevuld hebt tik er dan even mee op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen omhoog komen.
  4. Zet de vormpjes in de vriezer. Minimaal 3 uur.
  5. Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer... en geniet van deze heerlijke verkoeling.
Notities

Tip: mix wat vers fruit onder de yoghurt (verse aardbeien, besjes, frambozen, nectarinen,...), zo wordt de yoghurt op een natuurlijke wijze gezoet. Ook kan je afwisselen: een laagje gemixte yoghurt, een laagje kleine stukjes vers fruit, een laagje ongesuikerde natuuryoghurt, laagje vers fruit, laagje gemixte yoghurt.

Op de foto zie je ook variaties met mango en kiwi of aardbeien en bosbessen, maar het leuke is dat je eender welk fruit kan gebruiken om onder de Griekse yoghurt te mengen. Laat je inspiratie dus maar de vrije loop...

Om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen, kan je ze even onder warm water houden en een minuutje laten rusten.


Leave a Reply

You Might Also Like