Peulvruchten

Romige pindakaas

pindakaas peanut butter gezonde drukte

Romige pindakaas
Op 5 minuten maak je zelf pindakaas. Je hebt enkel pinda's, wat agavesiroop, zout en een keukenmachine/blender nodig. Romig, heerlijk en gemakkelijk!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Porties
potje
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Porties
potje
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Plaats de pinda's in een keukenmachine. Zet de blender aan eerst op halve snelheid en na een minuut op volle kracht. Laat de blender 5 minuten malen. Gedurende deze tijd zul je de pinda's in fasen zien groeien van kruimels tot een droog mengsel en tenslotte tot een zachte en romige pindakaas.
  2. Roer de siroop en een snuifje zout door het mengsel. Voeg meer zout toe naar je eigen smaak.
  3. Bewaar in de koelkast.
Notities

Wist je trouwens dat een pinda geen noot is maar een peulvrucht? Ze smaken een beetje als noten en hun vorm is nootachtig, maar toch mag je ze niet verwarren met echte noten. De pinda groeit niet boven maar onder de grond.

Voor een lekker vieruurtje, kan je een appel of banaan in schijfjes snijden en per 2 wat pindakaas op smeren. Zo krijg je appel- of banaansandwiches


Leave a Reply

You Might Also Like