Kaas/ Vis

Cheddar cups met zalmmousse

Cheddar cups met zalmmousse
Wat dit hapje zo bijzonder maakt, is de leuke presentatie en het beperkt aantal ingrediënten: helemaal niet veel werk dus! 😉 De combinatie van vers gekookte zalm met wat room eronder, maakt het extra zacht van smaak. Op deze manier passeert het ook bij onze allerkleinste prinsen & prinsesjes.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
porties
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van je oven. Leg er nu hoopjes van de geraspte kaas op. Niet té dik. Je mag ze ongeveer 10cm doorsnede maken. Let erop dat de hoopjes minstens 1cm van elkaar blijven.
  3. Zet ze zo'n 5-8 minuutjes in de oven. Best even in 't oog houden, tot de kaas begint te smelten en goudachtig wordt. - Intussen kan je al aan de zalm beginnen...
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kaashoopjes zo'n 30-60 seconden afkoelen tot je ze met een spatel kan oppikken. Ook effe opletten, de timing is wel belangrijk: als je te lang wacht, wordt de kaas al hard. Leg elk hoopje apart in een muffin opening. Hierin kan je de cups laten hard worden tot je ze gaat gebruiken.
  5. Wij hebben hier een mengeling van verschillende kaassoorten gebruikt. Je kan naar eigen smaak zelf kiezen: cheddar, parmezaan, Gruyère,...
  6. Snij de verse zalm in kleinere stukjes en stoof aan in een beetje olijfolie.
  7. Klop de room stijf en zet hem even in de ijskast.
  8. Hak de zalm fijn in een blender.
  9. Kruid de zalm met peper & zout en eventueel, naar eigen smaak, met wat verse dille eronder. Dille geeft een specifieke smaak dus eerst eens proeven?
  10. Meng de zalm onder de room en laat nog even rusten in de ijskast.
  11. Doe hoopjes zalmmousse in elke cheddar cup, vlak voor het serveren. Als je dit al te lang op voorhand doet, kunnen de cups al een beetje zacht worden. Je kan, voor een frisse smaak, er nog wat koriander op dresseren.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like