Go Back Email Link
+ servings

Kalkoenrollade met mozzarella en groentjes

Een gevuld kalkoen... bij vele Belgen een traditioneel gerecht met Kerstmis. Wij brengen je een alternatief, dat zeker zo lekker is en minder werk. En wees gerust, gevogelte zal je opvullen! Bekijk zeker ook in onze notities hieronder welke feestelijke bijgerechten je kan serveren bij deze kalkoenrollade.
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 250 gr spek
  • 1000 gr kalkoenfilets (1 klein kalkoenfilet/persoon)
  • 100 gr spinazie
  • 250 gr mozzarella
  • 250 gr zongedroogde tomaten (halfzongedroogd, is iets sappiger)
  • peper & zout

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°.
  • Snij elke kalkoenfilet horizontaal in, maar net niet helemaal door.
    kiprollade
  • Vouw open en begin te vullen. Leg er eerst een laag rauwe spinazieblaadjes op, vervolgens enkele zongedroogde tomaatjes (druk ze wat plat, er mag nog wat olijfolie aan hangen voor extra smaak).
    kiprollade
  • Bedek met plakjes mozzarella en kruid met wat peper en zout.
    kiprollade
  • Vouw de kalkoenfilet weer dicht. Ondertussen leg je enkele plakjes spek dakgewijs naast elkaar.
    kiprollade
  • Je kan nu de kalkoenfilet inpakken met de plakjes spek.
    kiprollade
  • Bak de kalkoenfilets aan in wat olijfolie in een bakpan. (elke kant ongeveer 2 minuten). Vervolgens zet je ze nog 20 minuten in een oven op 180°.

Notities

Wij raden volgende bijgerechten aan om te serveren met deze feestelijke kalkoenrollade: