Fruit

Feestelijke appelmoes met veenbessensaus

  • appelmoes veenbessensaus gezonde drukte

Feestelijke appelmoes met veenbessensaus
Deze feestelijke appelmoes en veenbessensaus vult onze kerstrollade perfect aan. Serveer de veenbessensaus apart omdat de kinderen de zuurdere smaak niet altijd lusten. Je kan beide gerechten de dag voordien al voorbereiden.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Veenbessensaus
Appelmoes
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Veenbessensaus
Appelmoes
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Veenbessensaus
  1. Spoel de veenbessen af en zet het water met de veenbessen aan de kook. Zet het vuur dan lager, laat de besjes doorkoken en roer af en toe totdat de bessen openbarsten.
  2. Voeg de ahornsiroop toe (denk eraan dat de besjes nog zuur moeten smaken). Laat nog 5 minuutjes pruttelen.
Appelmoes
  1. Terwijl de besjes koken, kan je de appels schillen en in fijne stukjes snijden.
  2. Zet ze met het water op het vuur en laat pruttelen. Je kan het citroensap en/of wat kaneel toevoegen (geeft wat meer smaak) maar dat hoeft niet. De stooftijd varieert naargelang het soort appel maar reken tussen de 10 à 12 minuten. Probeer niet te roeren totdat de appeltjes gestoofd zijn.
  3. Let erop dat de appeltjes niet bruin worden. Als je ze te lang laat opstaan, veranderen ze namelijk van kleur.
Notities

Combineer de rollade met deze appelmoes en veenbessensaus.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like