Warm de oven voor op 180°C.
Maak onze basis groentesaus volgens recept (zie link in notities). Of neem een portie uit je diepvriezer als je deze nog in voorraad hebt.
Snij de verse spinaziebladen in kleinere stukken. (Je neemt een hele hoop bij elkaar op je snijplank en je snijdt er met een groot koksmes enkele keren in).
Als de groentesaus klaar is (of opgewarmd), dan doe je de spinazie even mee in de saus. Roer een paar keer om totdat de spinazie geslonken is (5-tal minuten).
Ondertussen heb je het gehakt gemengd met de geraspte parmezaan en heb je hiervan balletjes gemaakt.
Neem een bakpan en bak de balletjes even aan in wat olijfolie, zodat elke kant goudbruin ziet. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn vanbinnen.
Neem een ovenschotel en giet hierin de groentesaus. De balletjes leg je vervolgens in de saus. De mozzarella snij je in plakjes en leg je bovenop de schotel.
Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven.