Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de bloemkool in roosjes en kook (ongeveer 6 minuten) of stoom ze gaar (of zet de roosjes 8 min. in de microgolf op hoogste stand in een schaal met 1 eetlepel water en afgedekt).
Schil ondertussen de wortelen en snij ze in schijfjes. Pel de ui, snipper fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de wortelen toe en laat ze met het deksel op de pot stoven tot ze gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de wortelen (ongeveer 15 min.). Voeg wat water toe om te vermijden dat ze aanbranden.
Doe het gehakt in een pan en bak het rul. Voeg het zakje taco kruidenmix toe en giet er 100 ml water over. Roer heel goed door elkaar en laat nog 5 minuten zonder deksel verder bakken.
Doe de gegaarde bloemkool in een blender (of een hoge maatbeker en staafmixer) en mix samen met de melk en 50 gr van de geraspte kaas tot puree. Naargelang de grootte van de bloemkool, kan de hoeveelheid melk verschillen. Voeg peper & zout toe naar smaak.
Vul de ovenschotel met het gehakt, schep de wortelen er bovenop en doe er daarna een laag bloemkoolpuree over. Stooi hierop de geraspte kaas.
Als alle ingrediënten gaar en nog warm zijn, moet de schotel enkel nog 5 min. onder de grill voor een goudbruin korstje. Heb je de schotel op voorhand gemaakt, zet hem dan 20 min. in de oven op 180 °C om hem op te warmen en daarna 5 min. onder de grill om te gratineren.