Ga terug Email Link
+ servings

Zalmburger met een heerlijk groen slaatje

Deze gezonde zalmburger wordt gesmaakt door groot en klein. Voor mijn man en zoon maak ik de burger klaar in een volkoren hamburgerbroodje.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr zalmhaasje
  • 200 gr sla
  • 1 komkommer
  • 0,25 rode paprika
  • 0,25 gele paprika
  • 3 el volkoren paneermeel
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 1/2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 30 gr griekse yoghurt
  • 2 tl tahini
  • peper & zout

Instructies

De zalmburgers

  • Ontvel de zalm indien nodig en snij er ongeveer 120 gram af. Plaats deze 120 gr in een keukenrobot en maal fijn. De overige zalm snij je in zeer kleine, fijne stukjes en voeg je er, na het blenden, terug bij.
  • Snij de stukjes paprika (rode & gele) en de look fijn.
  • Meng de zalm, de paprika, de look en het paneermeel in een kom. Voeg hierbij nog: 1 tl citroensap, het ei en een beetje peper en zout. Meng alles samen.
  • Maak 4 zalmburgers. Indien je tijd hebt, laat de burgers in de koelkast gedurende 1 uur. Indien je geen tijd hebt, steek de burgers in de diepvries terwijl je de sla en het sausje maakt.
  • Bak of grill de zalmburgers met een beetje olijfolie +/- 5 minuten aan elke kant.

Sla

  • Kuis de sla en schik op een bordje. Snij de komkommer in schijfjes.

Sausje

  • Meng de yoghurt, de resterende citroensap en de tahini in een kommetje en kruid met peper en zout naar smaak. Tahini is een pasta van sesamzaad en geeft een noterige smaak aan de vinaigrette. Je kan dat ook weglaten als de kids het niet lusten en een ander sausje gebruiken zoals ons bieslook-komkommer sausje.

Presentatie

  • Schik de burger op het slaatje en doe er wat saus over.

Notities

Smaakt naar meer?  Ontdek dan zeker ook ons receptje van kipburgers!
Heerlijk ook met ons bieslook-komkommer sausje!