Groenten/ Vis/ Volle granen en varianten

Fish sticks in een gezonder jasje met een bieslook komkommersausje

  • Fish sticks gezond

Fish sticks in een gezonder jasje met een bieslook komkommersausje
Fish sticks zijn heel geliefd bij ons thuis maar natuurlijk niet echt gezond (20% regel). We probeerden eens een andere variant met een gezonder korstje en gebakken in de oven. Het smaakt helemaal niet naar de "echte" fish sticks maar meer naar vis met een korstje...en met applaus van de kids! Als bijgerecht serveerde ik wat sla en rauwkost maar andere groenten passen er ook perfect bij. Heerlijk met een "tartaar" van bieslook en komkommer.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Fish sticks
Bieslook- en komkommersausje
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Fish sticks
Bieslook- en komkommersausje
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Fish stick
  1. Zet de oven aan op 200°.
  2. Snij de vis in sticks.
  3. Klop de eieren los in een kom. Maal de havermout met wat peper en zout in een blender tot een grof meel.
  4. Neem een bakplaat en leg er bakpapier op. Vet het papier in met wat olijfolie.
  5. Neem een stukje vis en dompel dat in het ei en vervolgens in het meel. Bestrijk de fish stick met wat olijfolie. (zo krijg je in de oven een bruin gekleurde fish stick).
  6. Laat ongeveer 15 minuten braden (tot de fish stick goudkleurig ziet). (Ik heb ze halverwege omgedraaid en nog eens verder laten aanbraden, maar mijn oven is bijna aan vervanging toe.)
Bieslook- en komkommersausje
  1. Maak je sausje terwijl de fish sticks braden in de oven.
  2. Snij de komkommer fijn in kleine blokjes. Hak de verse bieslook. Voeg dan alle ingrediënten samen.
Notities

Ja kan natuurlijk de fish sticks ook bakken in de pan maar dan moet je redelijk wat vetstoffen gebruiken zodat het niet kleeft in de pan. Met de oven kan je ondertussen iets anders doen.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like