Zalmfilets gevuld met lekkere groenten
Zalmfilets gevuld met de favoriete groenten van je kinderen. We hebben spinazie en tomaten gebruikt maar je kan ook snijbiet, champignons, paprika,...gebruiken.
Eventueel kan je er een gebakken aardappeltje bij serveren.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 600 gr zalmfilet (4 hoge stukken)
- 4 tomaat
- 500 gr spinazie
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met ingevette folie.
- Verhit de olie in een grote pan. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat iets afkoelen.
- Maak een lengtesplit in de visfilets (waarbij beide uiteinden intact blijven) om plaats te maken voor de vulling. Stop de helft van de vulling en tomatenschijfjes in elke filet en leg deze op de voorbereide bakplaat. Kruid met peper en zout. Besprenkel met citroensap.
- Bak gedurende 10 minuten. De vis moet van binnen nog roze zijn. Heb je het liever meer gaar, laat het dan nog 2 minuutjes langer in de oven.
Geen berichten