Ga terug Email Link
+ servings

Naanpizza

Deze naanpizza met gezondere facelift zorgt voor een instant gelukssituatie: kok happy, want hoeft niet lang in de keuken te staan, partner happy, want kan naar eigen smaak een pizza samenstellen en kids super happy, want staat veruit bovenaan op hun favoriete gerechtenlijstje! Tijd om te vieren dat het weekend is? Of gewoon omdat het vakantie is en stralend weer? Simpel: Een buffetje van toppings klaarzetten en genieten maar... Wij lieten ons inspireren door een recept van HelloFresh en maakten er een gezinsvriendelijke versie van met extra groentjes door het gebruik van onze basisgroentesaus.
Voorbereidingstijd10 min
Oventijd10 min
Totale tijd20 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 naanbrood
  • 500 ml basis groentesaus (zie onderaan recept voor de link naar recept van onze basis groentesaus)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250 gr kerstomaten
  • 140 gr maïs (uit blik, uitgelekt)
  • 150 gr ham (naar keuze, kan ook parmaham zijn)
  • 200 gr ananas (uit blik, uitgelekt)
  • 150 gr mozzarella
  • 150 gr geraspte kaas (naar keuze)
  • peper en zout
  • 2 tl oregano

Instructies

  • Warm de oven voor op 200°C.
  • Ontdooi de basisgroentesaus. Indien je deze niet meer op voorraad hebt in je diepvriezer, maak dan nieuwe. Hiervoor dien je 30 minuten extra in te calculeren. Geen zin of tijd? Neem dan passata.
  • Leg het naanbrood op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk deze met de groentesaus.
  • Snijd de courgette in fijne schijfjes, de paprika in fijne reepjes en halveer de kerstomaten. Snijd ook de mozzarella in plakjes en snijd eventueel nog eens in kleinere stukken.
  • Beleg het naanbrood met de groenten naar keuze. Voeg ook eventueel maïs en ananas toe (de kinderen vinden dit meestal heel lekker). Leg er ook wat mozzarella op en eventueel wat ham (indien je voor de parmaham gaat, dan leg je deze er pas op als de pizza uit de oven komt!).
  • Strooi nog wat geraspte kaas over het geheel, wat oregano, peper en zout.
  • Plaats gedurende 10 minuten in de oven.
  • Strooi nu eventueel nog wat rucola over de pizza.

Notities

  • Hier vind je het recept van onze basisgroentesaus
  • Geen basisgroentesaus meer in huis en geen zin of tijd om nieuwe te maken? Gebruik dan passata om het naanbrood mee te bedekken. 
  • Je kan oneindig variëren met dit recept. Het leuke is om elk gezinslid zelf de ingrediënten te laten kiezen, dewelke je op voorhand gesneden hebt, en op het naanbrood te leggen. De kinderen kunnen er ook gezichtjes op maken met de groentjes. 
  • Ook als aperitiefhapje kan je deze pizza serveren. Snijd deze dan in leuke punten. 
  • Nog wat stukjes over? Ook koud zijn deze lekker. 
  • Kijk ook naar ons recept van de speedy mini pizza's of onze courgette mini pizza of de watermeloen pizza.