Ga terug Email Link
+ servings

Kip in romige mosterdsaus met snijboontjes

Kip in romige mosterdsaus en snijboontjes is een heerlijk en gezond gerechtje vol smaak én binnen het half uur op tafel: simpel en snel, maar zo lekker dat mijn kinderen zelf geregeld vragen om het op het menu te zetten!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentje look
  • 500 gr champignons
  • 600 gr snijbonen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 200 ml water (of witte wijn)
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 200 ml room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper & zout
  • 1 theelepel lookpoeder

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote diepe pan. Snij de kipfilets doormidden (zo garen ze sneller) en leg ze in de pan. Kruid met peper & zout en bak ze gedurende een paar minuten aan beide kanten goudbruin op een middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Snipper ondertussen de ui en de look fijn en snij de champignons in schijfjes.
  • Haal de kip uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, look en champignons gedurende een 3-tal minuutjes.
  • Voeg de mosterd, water en room toe en verkruimel het kippenbouillonblokje erover en roer even goed onder elkaar.
  • Leg de kipfilets bij in de pan en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen en de saus indikken. Af en toe het geheel doorroeren.
  • Snij ondertussen de steelstukjes van de snijbonen en snij ze in ruitvormige stukken van ongeveer een halve centimeter. Zet een pot met een laag water op het vuur en breng aan de kook. Voeg wat zout toe en de gesneden snijbonen en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten. Giet het water af en laat uitlekken in een vergiet. Doe in dezelfde pot een scheutje olijfolie en stoof de snijboontjes kort aan. Breng op smaak met peper en de lookpoeder.

Notities

Je kan er krieltjes, zilvervliesrijst, quinoa of gekookte aardappeltjes bij serveren.