Ga terug Email Link
+ servings

Burritos Mexicanos

Deze lekkernij uit de Mexicaanse keuken bestaat traditioneel uit een tortilla meestal gevuld met bonen en vlees (meestal gehakt, kip en soms ook kaas), en opgerold zodat de vulling binnenin de tortilla zit. Voor deze versie vullen we de volkoren wraps met paprika's, tomaten, bonen en mais en bedekken we ze met kaas. Dan nog even in de oven zodat de kaas begint te smelten.
Voorbereidingstijd15 uur
Bereidingstijd20 uur
Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: burrito, mexicaans
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 2 rode ui
  • 1 teentje look
  • 400 gr puur rundsgehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 20 gr mexikaanse kruidenmix
  • Blikje 200 gr rode bonen
  • Klein blikje mais
  • 4 volkoren wraps groot
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 30 gr geraspte kaas

Instructies

  • Warm de oven voor op 200C°
  • Snijd de groenten in stukjes en rasp het teentje look.
  • Bak het gehakt rul in de olijfolie in een braadpan. Voeg de ui, paprika en de knoflook toe. Bak gedurende +/- 4 minuten. Voeg dan de tomaten, het sap van de limoen, de kruiden, mais en de bonen toe. Laat een 4tal minuten sudderen.
  • Smeer de 4 wraps in met de yoghurt en verdeel het mengsel. Rol de wraps op en plaats ze in een ingevetten ovenschotel. Bestrooi met de kaas.
  • Plaats gedurende 10 minuten in de oven.
  • Serveer met een komkommer- en tomatenslaatje of een andere frisse groente. Dien eventueel op met een dipsausje.

Notities

Voor het dipsausje kan je je ook laten inspireren door ons receptje van de kip taco's: Mayo yoghurtsausje