Deze lekkernij uit de Mexicaanse keuken bestaat traditioneel uit een tortilla meestal gevuld met bonen en vlees (meestal gehakt, kip en soms ook kaas), en opgerold zodat de vulling binnenin de tortilla zit. Voor deze versie vullen we de volkoren wraps met paprika's, tomaten, bonen en mais en bedekken we ze met kaas. Dan nog even in de oven zodat de kaas begint te smelten.
Voorbereidingstijd15uur
Bereidingstijd20uur
Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: burrito, mexicaans
Porties: 4personen
Ingrediënten
1rode paprika
1gele paprika
3tomaten
2rode ui
1teentje look
400grpuur rundsgehakt
2elolijfolie
1limoen
20grmexikaanse kruidenmix
Blikje 200 gr rode bonen
Klein blikje mais
4volkoren wraps groot
6elGriekse yoghurt
30grgeraspte kaas
Instructies
Warm de oven voor op 200C°
Snijd de groenten in stukjes en rasp het teentje look.
Bak het gehakt rul in de olijfolie in een braadpan. Voeg de ui, paprika en de knoflook toe. Bak gedurende +/- 4 minuten. Voeg dan de tomaten, het sap van de limoen, de kruiden, mais en de bonen toe. Laat een 4tal minuten sudderen.
Smeer de 4 wraps in met de yoghurt en verdeel het mengsel. Rol de wraps op en plaats ze in een ingevetten ovenschotel. Bestrooi met de kaas.
Plaats gedurende 10 minuten in de oven.
Serveer met een komkommer- en tomatenslaatje of een andere frisse groente. Dien eventueel op met een dipsausje.
Notities
Voor het dipsausje kan je je ook laten inspireren door ons receptje van de kip taco's: Mayo yoghurtsausje