Ga terug Email Link
–+ servings

Kip, groentjes en aardappelen in de tajine

Heel gemakkelijk te maken. Terwijl alles heerlijk suddert, kan je helpen met het huiswerk! Ik heb een traditionele tajine gekocht in een Marokkaans winkeltje. Het is heel eenvoudig te gebruiken, de smaken blijven behouden en je moet er weinig naar omkijken. De gaartijd duurt wel iets langer.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilets
  • 2 preistengel
  • 300 gr wortelen (1 wortel = +/-90gr)
  • 1 courgette
  • 300 gr aardappelen
  • 5 tl ras el hanout (Marokkaanse kruiden naar smaak)
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Kruid de kip en warm de olijfolie op de tajine bodem.
  • Snij de kip in lange dikke repen en bak ze aan.
  • Snij de groenten in grove stukken. Voeg dan rondom de kip de aardappelen, de prei en de wortelen toe.
  • Voeg een bodempje met water toe (ik doe er soms ook een half kippenbouillonblokje bij).
  • Laat alles 20 minuten garen onder het deksel. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht is.
  • Voeg de courgetten toe en gaar nog een 10tal minuten.
  • Prik eens in de aardappelen en de prei of ze zacht zijn. Klaar!