Ga terug Email Link
+ servings

Scampiballetjes

Gevecht tussen kinderen en volwassenen om tijdens apero-time een heerlijk scampiballetje van Pascale Naessens te veroveren.
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Lunch, Lunch to go
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 500 gr scampi's (reeds gepeld)
  • 200 gr champignons
  • 2 teentje look
  • 5 el olijfolie
  • 4 el verse peterselie
  • 4 el verse koriander
  • 4 el verse basilicum

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze gaar in wat olijfolie en voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Snij de scampi's (ik neem hiervoor reeds gepelde) in kleine stukken.
  • Pers de look fijn. Neem de verse kruiden en snij ze fijn met een groot mes. Je kan kruiden zelf kiezen naar keuze en smaak (ik geef maar een voorbeeld mee, ook de hoeveelheid kan je wat kiezen naar smaak). Ipv koriander is ook dille heel lekker.
  • Voeg de champignons, scampi en kruiden samen in een blender. Kruid met peper en zout en doe er een flinke scheut olijfolie bij.
  • Mix alles goed in de blender. Er mag nog wat structuur in zitten (zoals bij gehakt).
  • Rol met de hand balletjes (een 40-tal) en leg ze op een bakpapier op de ovenplaat.
  • Laat ze 15 minuten gaar worden in een oven van 180°.