Ga terug Email Link
+ servings

Chocolade fudge taart met frambozen

Een heel lekkere taart die je met een voorverpakte deeg kan maken. Ik verkies om de deeg zelf te maken obv kokos- en amandelmeel. Het deeg is dan wel minder vast en kruimelt maar de smaak is zeer lekker.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd22 min
Maaltijd: Dessert
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 110 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosmeel
  • 200 gr frambozen
  • 340 gr pure chocolade ( >75%)
  • 165 ml kokosmelk
  • 50 gr kokosvlokken
  • 3 el kokosolie
  • 2 tl agavesiroop (of honing)
  • 1 tl vanille extract
  • zout

Instructies

  • Zet de oven aan op 180°C.

Het deeg

  • Meng de kokosvlokken, het amandelmeel, het kokosnootmeel en het zout.
  • Smelt de kokosolie en vermeng het met de agavesiroop.
  • Meng het meelmengsel met het oliemengsel.
  • Neem een ingevette taartvorm en druk het meel aan in de vorm.
  • Bak het deeg 12 minuten in de oven tot het goudbruin wordt.
  • Neem het deeg uit de oven en laat afkoelen.

De chocolade vulling

  • Hak de chocolade in stukjes.
  • Breng de kokosmelk lichtjes aan de kook.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de chocolade en laat 2 minuten rusten.
  • Voeg het vanille extract toe en meng zachtjes. Voeg dan het mengsel toe aan het deeg en egaliseer. Laat 2 uurtjes koelen in de ijskast.
  • Werk af met de frambozen.

Notities

Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoederAmandelmeel bestaat uit de volledig integrale amandelen die ze gemalen hebben en er meel van gemaakt hebben. Dit is lekkerder dan het poeder en bevat ook meer gezonde voedingsstoffen. Helaas is het wel iets duurder. Amandelpoeder is droger omdat de gezonde vetten (olie) eerst uit de amandelen wordt geperst voor ze het fijnmalen.