Ga terug Email Link
+ servings

Spaghetti met schelpjes en knapperige groenten

Mijn man kreeg onlangs het boek van Sergio Herman -Simple Food- cadeau. Persoonlijk vind ik deze gerechten verre van simpel en zal ik ze zeker uitproberen in het weekend. Sergio verwijst wel naar een eenvoudig gerechtje als één van de favorieten van zijn zoontjes. Het proberen waard dus. Ik heb het lichtjes aangepast en uitgeprobeerd: Sam, mijn zoon, vond het heel lekker!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr volkorenpasta
  • 800 gr Zeeuwse kokkels
  • 100 gr kerstomaten
  • 1 venkel (fijngesneden schijfjes)
  • 2 courgette (in courgetti of fijn gesneden in halve schijfjes)
  • 3 el verse peterselie (gehakt)
  • 1 el verse tijm (mag ook gedroogd zijn)
  • 2 teentje look
  • 50 ml groentenbouillon
  • 25 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Kook de pasta in gezeten water volgens de instructies op het pak.
  • Spoel de kokkels heel goed in het stromend water. Er kan veel zand in zitten dus het is heel belangrijk om goed te spoelen.
  • Verhit een pan met olijfolie en bak er de kokkels kort in (tot ze een beetje opengaan). Kruid met peper.
  • Voeg de tijm, de look en de venkel toe.
  • Blus met de groentebouillon (als je al veel vocht hebt kan je ook een half groentenbouillonblokje toevoegen). Zet een deksel op de pan en kook 1 minuut op een hoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en voeg de boter en de peterselie toe. Schep de pasta, de tomaten en de courgetten onder het mengsel. Laat nog eventjes garen maar let op dat de courgetten niet te mals worden.
  • Kruid af met peper en zout. Smakelijk!