Ga terug Email Link
+ servings

Gehaktbrood met verborgen groentjes

Gehaktbrood met een heerlijk slaatje, een gebakken aardappeltje erbij en huisgemaakte mayonaise. Zo maakte mijn mama het. Gehaktbrood is ook ideaal om groenten in te verwerken. Ik heb er graag nog een beet aan maar als de kinderen het echt niets vinden, kan je wortelen of courgetten raspen, stoven en toevoegen. Je kan er uiteraard ook andere restjes groenten in verwerken.
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd55 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 200 gr wortelen
  • 2 ei
  • 4 el volkoren paneermeel (optioneel)
  • 1 el mosterd
  • 1 tl tijm
  • 1000 gr gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C. Vet een ovenschaal in.
  • Snij de wortelen in stukjes en snipper de uien. Stoof ze een paar minuutjes aan om ze zacht te maken.
  • Meng alle ingrediënten en maak er een broodvorm van. Plaats het gehaktbrood in de ingevette schaal en steek het gedurende 40 minuten in de oven (180°C).
  • Serveer de schelletjes gehaktbrood met wat extra groenten of een slaatje. Eventueel kan er een gebakken aardappeltje bij voor de liefhebbers.

Notities

Ik maak het recept voor 4 personen maar met ingrediënten voor 8. De overschot kan je koud eten of meenemen in de brooddoos.
Uiteraard kan je volop, naar eigen smaak, experimenteren met andere, extra groenten: voeg extra blokjes paprika toe, courgette blokjes,...
.. vonden jullie dit lekker? Probeer dan zeker ook onze bloemkool verrassingsgehaktbal. :-)