Ga terug Email Link
+ servings

Caeser salade

Zeer lekker slaatje voor mama & papa, dit is een iets kindvriendelijkere versie maar veel hangt er natuurlijk van af wat je kind momenteel al wel lust en wat nog niet.. De ansjovisjes serveer ik wel apart wegens de nogal uitgesproken smaak.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 180 gr kipfilets
  • 400 gr ijsbergsla
  • 2 tl kippenkruiden
  • 60 gr geraspte parmezaan (in grotere schilfers)
  • 2 el volle natuuryoghurt
  • 0,5 el mosterd (afhankelijk naar gelang de sterkte van je mosterd)
  • 50 ml caesar salad vinaigrette (kant-en-klaar)
  • peper & zout
  • olijfolie
  • 10 ansjovis (naar eigen smaak)

Instructies

  • Snijd de kipfilet fijn en bak de stukjes gaar in een beetje olijfolie. Kruid af naar eigen smaak met kippenkruiden. Je zou de kip natuurlijk ook kunnen grillen, nog lekkerder! ;-)
  • Schik de ijsbergsla in een kom.
  • Leg hierover de gebakken stukjes kip.
  • Bestrooi met de parmezaan schilfers.

Maak de dressing

  • Mix de ongesuikerde natuuryoghurt met de mosterd en de caesar salade vinaigrette.
  • Eventueel kan je hier nog wat peper & zout, scheutje olijfolie, geperste knoflook en eventueel zelfs een scheutje water aan toevoegen.
  • Zo heb je toch nog een beetje de smaak van de 'klassieke' dressing maar maak je het geheel iets frisser, luchtiger en gezonder.
  • Dresseer over de salade. Smakelijk!

Notities

Geen ansjovis voor mijn kids, die hou ik dus apart. En specifiek voor mijn zoon hou ik ook wat kipjes opzij en serveer dit met krielaardappeltjes uit de oven en wat geroosterde bloemkool. Iedereen happy!   ;-)
Wat zou je eventueel, naar eigen smaak, nog kunnen toevoegen? Verse kruiden (verse tijm, fijngesneden bieslook, geperste look), beetje citroensap,... - Ik heb hier een klein beetje kant-en-klare caesar salade dressing gebruikt om toch, op een snelle manier, die typische smaak te geven aan de dressing. Minder gezond maar verdund door o.a. de natuur yoghurt.