Ga terug Email Link
+ servings

Rode vruchten en bessendessertje

Een gezond dessertje met rood fruit. Snel klaar en lekker! Ik gebruik vers fruit maar je kan ook diepvriesfruit gebruiken. Let wel op dat je dan niet te veel zure besjes gebruikt.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Maaltijd: Dessert
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 400 gr rode vruchten
  • 250 gr mascarpone
  • 70 gr platte kaas
  • 4 speculaaskoekje
  • 30 gr noten (1el = +/-8gr)
  • 1 ei
  • 2 el agavesiroop

Instructies

  • Doe 100gr rode vruchten in een steelpannetje met een eetlepel agave en laat wat inkoken. Mix tot een coulis. Meng deze met de rest van het fruit.
  • Verkruimel de koekjes en de noten in de blender.
  • Klop de eierdooier op met een eetlepel agave en voeg dan de mascarpone en de platte kaas toe.
  • Neem een glas of kommetje. Begin met het fruitmengsel, het grootste deel van de koekjes-notenkruimel erbovenop en daarboven het mascarponemengsel. Eindig met het laatste deel koekjes-notenkruimel. Laat alles nog even rusten in de ijskast.

Notities

Speculaaskoekjes zijn uiteraard niet zo 'gezond'. Toch kan dit een dessertje zijn waarmee je kinderen kan laten kennismaken met bosvruchten net door de combinatie met de speculaasjes. Uiteindelijk gebruik je maar 1 koekje per persoon. - De mascarpone maakt het natuurlijk ook een rijkelijk dessertje waar je geen al te grote portie van nodig hebt.