Verwarm de oven op 200 °C.
Schil de wortelen en rasp ze. Of koop een zak geraspte wortelen als je niet veel tijd hebt.
Doe de geraspte wortelen in een kom, giet het water erover en meng even. Zet de kom 5 minuten in de microgolfoven (+/- 900 Watt).
Kluts in een andere kom 2 eieren. Voeg er de haverzemelen en de geraspte kaas aan toe. Kruid met peper en zout.
Haal de wortelen na 5 minuten uit de microgolfoven, leg ze in een schone theedoek (keukenhanddoek) en knijp al het vocht eruit. Knijp net zolang tot je echt niet meer kunt. Dit is de allerbelangrijkste stap als je een krokante bodem wil. Als er nog vocht in zit dan zal de bodem niet krokant worden.
Je kan dit ook met stevig keukenpapier doen, maar dan wel niet alles tegelijkertijd, maar in kleinere porties.
Voeg de uitgeknepen wortelen toe aan het ei-haverzamelen-kaas mengsel en meng goed met een vork.
Maak met een ijsschepper gelijke porties op een bakplaat bedekt met bakpapier (zie foto).
Druk elke bol plat met een spatel tot je een doorsnede hebt van ongeveer 15 cm.
Bak de tacoschelpen 15 minuten op 200 °C of tot ze krokant zijn aan de buitenkanten.
Laat ze eventjes wat afkoelen en verwijder de tacoschelpen dan voorzichtig met een spatel van het bakpapier.
Als je ze een taco vorm wil geven, leg ze dan over een klein flesje water om ze wat buiging te geven en leg ze daarna dubbel geplooid op hun zij. Wil je ze nog even warm houden? Dek ze dan af onder aluminiumfolie.