Ga terug Email Link
+ servings

Crumble van appel met kaneel

In het weekend is deze crumble van appel met kaneel pure ochtend verwennerij voor heel het gezin. Heerlijk met Griekse yoghurt of yoghurt natuur erbij geserveerd. Samen gezellig genieten...
Maaltijd: Dessert, Snack, Start / ontbijt
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 appel
  • 80 gr havervlokken
  • 80 gr amandelmeel
  • 50 gr rozijnen
  • 4 el kokosolie
  • kaneel (hoeveelheid naar smaak)
  • 125 gr rode vruchten (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de appels en snij ze in kleine stukjes.
  • Neem een ovenschaal of 4 kleine schaaltjes. Doe de appelstukjes in de schaal en strooi de rozijnen (en eventueel ook de rode vruchten) erover.
  • Meng in een kom de havervlokken, het amandelmeel en de kaneel. Voeg de kokosolie toe en kneed het geheel met je handen tot een kruimeldeeg.
  • Verdeel de kruimeldeeg over het fruit en bak de crumble zo'n 15 tot 20 minuten in de oven.

Notities

Als je een zoetere versie wil kan je per persoon nog een eetlepel honing of agavesiroop toevoegen tijdens het kneden van het kruimeldeeg.
Het leuke is dat je veel variaties kan maken door verschillende soorten fruit te gebruiken.
Je kan het fruit dan ook weer in verschillende combinaties gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld : peer en pruim, mango en appel, ananas en blauwe bessen, nectarine en frambozen, ... Deze zijn alvast heerlijk, maar experimenteren hiermee is fun!
Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoeder?
Amandelmeel bestaat uit de volledig integrale amandelen die ze gemalen hebben en er meel van gemaakt hebben. Dit is lekkerder dan het poeder en bevat ook meer gezonde voedingsstoffen. Helaas is het wel iets duurder. Amandelpoeder is droger omdat de gezonde vetten (olie) eerst uit de amandelen worden geperst voor ze het fijnmalen.