Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking OF gebruik linzen uit blik. Laat deze dan eerst goed uitdruppen. Voeg (indien koken) pas de laatste 5 minuten het zout erbij.
Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn.
Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een blender. Pureer totdat je een mengsel hebt dat op hummus lijkt.
Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen.
Laat het mengel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
Verwarm een grillpan op het vuur (niet té heet) en bak 4 porties tegelijk in wat kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 6 minuten per kant aan, afhankelijk van de dikte van de burgers. Tip: ik leg een bakring in mijn pan en vul deze met een soeplepel linzenmengeling. De bakring neem ik onmiddellijk terug weg. De vorm van de burger blijft. Zo heb je snel een mooie vorm!
Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant doormidden. Je gebruikt ze als een broodje.
Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, sla, reepjes paprika, een lente-uitje, avocado, hummus,...
-