Pinda-banaan ice cream
Verrassend lekkere ice cream van banaan en pinda's. Een hit hier bij ons thuis.. en bovendien heel snel klaar!
Porties: 4 personen
Snij de banaan in schijfjes.
Plaats minstens een uur in de diepvriezer, tot de stukjes hard genoeg zijn. Ik leg ze even op een bakpapier, zo plakken ze alvast niet vast aan je bord.
Doe de banaan in een blender en voeg er 1 lepel pindakaas (ongesuikerde natuur) (of andere notenpasta) aan toe.
Laat de blender z'n werk doen, het wordt een smeuïge substantie.
Eventueel kan je er nog mini chocolade stukjes (>80% cacao) boven op strooien. Je kan het, na het maken, nog even in de diepvriezer terug plaatsen (niet té lang want dan wordt het super hard!) - Smakelijk!
Je kan hier nog andere varianten mee maken:
- diepvries banaan + (diepvries)aardbeitjes + vanille extract + melk (halfvolle, amandelmelk, sojamelk,...)
- diepvries banaan + raw cacaopoeder + vanille extract + melk (halfvolle, amandelmelk, sojamelk,...)
- ...