Ga terug Email Link
–+ servings

Currysaus madras

Hier word ik instant gelukkig van: verse sauzen maken op een rustige weekenddag. En veeeeel saus maken zodat je veel potjes kan invriezen of steriliseren (zoals de bomma vroeger deed). Voor dit recept liet ik me inspireren door mijn collega. Zij achterhaalde de geheimen van de saus in Cambodja.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Maaltijd: Bijgerecht
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 appel
  • 4 wortelen (grote wortelen)
  • 3 teentje look
  • 6 tl currypoeder (madras)
  • 500 ml kippenbouillon (meer of minder afhankelijk van gewenste dikte)
  • 100 ml melk
  • peper & zout
  • 1 steranijs
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Snij de ui, wortelen en appel in kleine stukjes. Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de appel en wortelen toe, alsook de currypoeder en stoof mee gaar.
  • Blus met de kippenbouillon. en laat een 5-tal minuten verder pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Zet de pot van het vuur en voeg een scheutje melk toe. Mix het geheel goed fijn. Ik doe dit in mijn blender ipv met de mixer.
  • Voeg de steranijs toe aan de saus en laat een nachtje trekken.
  • Haal de dag nadien de steranijs uit de saus en vries in of steriliseer in potten.

Notities

Bekijk zeker ter inspiratie onze Scampi's met groentjes in currysaus madras.