Brownietaart met rode vruchten topping
De combinatie van chocolade en rode vruchten is echt heerlijk! Daarom is deze brownietaart ééntje om je vingers bij af te likken... En nog makkelijk en snel te maken ook!
Maaltijd: Dessert, Snack, Start / ontbijt
Porties: 6 porties
Brownie
- 120 gr havermout (of haverzemelen)
- 35 gr raw cacao poeder
- 1 avocado
- 100 gr dadel (ontpit)
- 1 el kokosolie
- 1/2 tl bakpoeder
- 0,11 l water
- zout (snuifje)
- 1 el agavesiroop (optioneel)
Topping
- 250 gr platte kaas (volle)
- 400 gr rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen,...)
Brownie
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm (+/- 22 cm doorsnede), plaats de rand van de springvorm erop en klik vast. Vet de springvorm aan de binnenkast in met wat kokosolie.
Schil en ontpit de avocado en voeg die samen met de havermout, cacoa poeder, water en kokosolie in een hakmolen of een blender en mix alles. Kan ook met een staafmixer in een hoge kom.
Voeg de dadels toe en mix alles nog eens goed. Voeg een snuifje zout en het bakpoeder toe en meng alles goed onder elkaar.
Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en zet 15 minuten in de oven.
Neem de brownie uit de oven en laat een kwartier afkoelen. Haal de brownie daarna uit de springvorm. Voor je de springvorm opendoet, kan je met een mes rondgaan aan de binnenkant van van de vorm, om het goed los te maken.
In plaats van de volle platte kaas, kan je ook mascarpone gebruiken.
Heb je de brownie liever nog wat zoeter van smaak, kan je een eetlepel agavesiroop toevoegen aan het mengsel.