courgette roomsoep
Courgette roomsoep is heerlijk verwarmend op deze koudere dagen. Je kan er alle kanten mee op: als aperitiefhapje in leuke glaasjes, als lunch of zelfs als avondmaal met belegde kaasbroodjes. Met soep kan je enorm variëren en het kan dienen als een eerste hongerlesser voor de kinderen terwijl je aan het avondmaal begint.
Maaltijd: Apero & hapjes, Lunch, Lunch to go, Soep
Porties: 6 personen
- 2 el olijfolie
- 2 ui
- 2 teentje look
- 3 courgette
- 1000 ml water
- 2 kippenbouillonblokje
- 2 laurierblaadje
- 1 tl tijm
- 3 tl zure room
Stoof de gesneden uien en teentjes look in de olijfolie aan.
Snijd de courgetten in halve schijfjes en voeg toe. Stoof alles nog even aan.
Voeg 1 liter water toe, de bouillonblokjes en de kruiden.
Laat 20 minuten koken.
Haal de laurierblaadjes uit de soep.
Mix de soep.
Kruid bij met peper en zout.
Je kan kiezen of je de zure room toevoegt en de soep nog eens mixt of dat je in elk kommetje een dotje room toevoegt.
[recipe]
Je kan de soep naar believen pimpen met geraspte kaas, garnaaltjes, extra kruiden, zongedroogde tomaten enz.
Deze soep smaakt heerlijk met onze (belegde) kaasbroodjes.