Go Back Email Link
+ servings

Chocomousse heaven

Wat een aangename verrassing! Een heerlijk smakende, rijke en volle chocolade mousse gemaakt van... kikkererwten vocht! Believe me: hij blijft niet lang in de ijskast staan! ;-)
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Maaltijd: Dessert, Snack
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 125 ml kikkererwtenvocht (125ml = ongeveer het vocht uit 1-2 blikken kikkererwten, afhankelijk van het merk)
  • 150 gr pure chocolade (liefst >80% cacao)
  • 1 tl stevia (of kokosbloesemsuiker)

Instructies

  • Klop het vocht van de kikkererwten met je mixer stijf, net zoals je bij eiwit zou doen.
  • Voeg er een beetje zout en een beetje stevia of kokosbloesemsuiker aan toe.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Eventueel kan je hier een lepel chiazaad aan toevoegen. Dit geeft een extra structuur aan de chocolademousse.
  • Als de chocolade een beetje is afgekoeld kan je hem voorzichtig onder het dik geklopte eiwitmengsel roeren.
  • Verdeel, afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van je kommetjes, over de kommetjes en zet nog even in de koelkast om op te stijven.

Notities

Aquafaba (of kikkererwten vocht) is het vocht dat overblijft als je een blik of bokaal kikkererwten uitgiet. Het is o.a. bijzonder rijk aan (plantaardige) eiwitten. Je kan het, als je het opklopt, gebruiken zoals eiwit. Giet het dus niet meer weg in de gootsteen maar hou het bij en vries het bijvoorbeeld in. Je kan er heel creatief mee aan de slag: brownies maken, schuimpjes, macarons, marshmallows, tot zelfs mayonaise! Ideaal ook voor veganisten of iedereen die geen eiwit kan verdragen.
.. en met de kikkererwten zelf kan je natuurlijk andere lekkere gerechtjes maken, zoals deze snack.