Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de paprika en snij in kleine blokjes.
Fruit de fijngesnipperde ui, samen met de fijn geperste knoflook in een beetje olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Hier kan je nog typische Mexicaanse of taco kruiden aan toevoegen.
In een ander kookpot kan je de tomatensaus bereiden: doe er het blik tomatenblokjes in, samen met de helft van de fijngesneden rode paprika. Kruid lekker af met o.a. zout, peper, fijn geperste knoflook, paprikapoeder, eventueel wat chili poeder en laat een 5-tal minuten stoven. Helemaal op het einde kan je er de rode bonen mee ondermengen.
Verdeel de tortilla chips over een grote ovenschotel. Doe er het gehakt mengsel over, samen met de Parmezaanse kaas. Zet een 5-tal minuten in de oven.
Neem de schotel uit de oven en giet er de helft van de tomatensaus over.
Leg hierover de ijsbergsla en de rest van de fijngesneden rode paprika.
Serveer alles met de rest van de tomatensaus en wat zure room.