Ga terug Email Link
+ servings

Pompoencake

Lekker als ontbijt of tussendoortje met een beetje fruit bovenop of roomkaas en een stapje dichter bij de portie groenten van de dag. Mijn huisgenoten die steevast voor chocolade zoetigheden gaan, vroegen een extra portie!
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 10 min
Maaltijd: Snack, Start / ontbijt
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 180 gr amandelmeel
  • 425 gr pompoen
  • 3 ei
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden (of speculaaskruiden)
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • zout (snuifje)
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 el ahornsiroop
  • bakpapier

Instructies

Voorbereiding

  • Zet de oven aan op 180°. Leg alle producten klaar en weeg ze af. Neem een rechthoekige cakevorm en leg er bakpapier in.

Pompoenpuree

  • Schil de pompoen en Stijn in stukken. Ik neem meestal een bitternut omdat die minder melig is. Kook de stukken pompoen een 15 à 20 minuten en pureer.

De cake

  • Terwijl de pompoen kookt, meng je alle droge ingrediënten met elkaar: amandelmeel, bakpoeder en alle kruiden. In een andere kom meng je de natte ingrediënten nl. de gesmolten kokosolie,ahornsiroop en de pompoenpuree. Voeg nu de droge en natte ingrediënten bij elkaar en meng tot alle klontertjes opgelost zijn. Giet het mengsel in de bakvorm en plaats in de oven gedurende 45 à 50 minuten (check even met een prikkertje of er geen deeg meer aanhangt- dan is het zeker klaar).

Notities

Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoederAmandelmeel bestaat uit de volledig integrale amandelen die ze gemalen hebben en er meel van gemaakt hebben. Dit is lekkerder dan het poeder en bevat ook meer gezonde voedingsstoffen. Helaas is het wel iets duurder. Amandelpoeder is droger omdat de gezonde vetten (olie) eerst uit de amandelen wordt geperst voor ze het fijnmalen.