Ga terug Email Link
+ servings

Maïskolf op een stokje

Maïskolven gekookt met een prikker erdoor, een beetje boter en zout en je hebt een heerlijk bijgerecht of snack. Je kan de kolven nog even grillen of op de BBQ plaatsen. Als je helemaal geen tijd hebt, in sommige supermarkten verkopen ze de kolven al gegaard. Heb je nog wat over? Snijd de maïs van de kolf en gebruik het in en slaatje.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd45 min
Maaltijd: Bijgerecht, Snack
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 maïskolf
  • 1 el boter
  • zout
  • 8 prikker

Instructies

  • Kook de maïskolven een half uur in kokend water. Prik even om te voelen of de maïs gaar is. Afhankelijk van de grootte of dikte moet je ze misschien iets langer laten koken of rusten in het hete water. Giet af. Plaats de prikkers aan de uiteinden. Smeer een beetje boter op de kolf en strooi een snuifje zout erover. Neem de kolf vast aan de prikkers en smullen maar!