Verwarm de oven voor op 180°C.
Was alle groenten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd met behulp van een mandoline de aubergines, courgettes en geschilde aardappelen in fijne schijven. Hoe dunner de schijven, hoe sneller ze zacht & gaar zijn.
Bak het gehakt, samen met de fijn gesnipperde ui, gaar in een grote pan.
Voeg hier aantoe: de fijn geperste knoflook, tomatenblokjes en de tomatenpuree, de Moussaka kruidenmix, peper & zout en de halfvolle melk. Laat 10 minuten zachtjes stoven.
Neem je vuurvaste schotel. Bedek de bodem met een beetje van de saus.
Schik hier nu een laagje aubergine schijfjes over en daarover een laagje courgette schijfjes.
Wissel af met terug een laagje saus met daarover nog eens een laagje aubergine & courgette schijfjes.
Bedek de groenten met je laatste saus. Hierover schik je de dunne schijfjes aardappel. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Zet de schotel in de oven. De eerste 30 minuten bedek je de ovenschotel met wat zilverpapier. Zo voorkom je dat de kaas té bruin wordt maar de groenten wel lekker gaar kunnen worden. In totaal heeft de schotel zo'n 45 minuten nodig op een temperatuur van 180°C.
... en waan jezelf even op vakantie in Griekenland! ;-)