Ga terug Email Link
+ servings

Pompoen spinazietaart

Iedereen krijgt al wel eens een pompoen kado en deze is meestal zooooo groot dat je er meerdere gerechten mee kan maken. Alle inspiratie is dan welkom! Deze pompoentaart is snel gemaakt en vol van smaak. En zeg nu zelf, taart is altijd een topper in huis.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd6 min
Totale tijd1 uur 1 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr butternut pompoen (netto gewicht, of andere pompoen)
  • 100 gr spinazie (verse spinazie)
  • 4 ei
  • 250 ml sojaroom
  • 200 gr fetakaas
  • 250 gr champignons (optioneel)
  • 100 gr gemalen Emmental (optioneel)
  • peper & zout

Instructies

  • Warm de oven voor op 200°
  • Snij het hoedje en het onderste stuk van de butternutpompoen af en prik een aantal gaatjes in de schil met een vork. Leg vervolgens de pompoen in de microgolfoven en gaar gedurende 6 minuten op 900 watt. Haal de pompoen uit de microgolfoven en laat even afkoelen. Nu kan je de schil er makkelijk afhalen met een dunschiller en kan je de pompoen ook makkelijker in kleine blokjes snijden. (De pompoen is nog niet helemaal gaar!).
  • Snij de spinazie, de champignons en de fetakaas grof. Meng alles onder elkaar, alsook de pompoenblokjes. In deze stap kan je kiezen om de pompoen echt in blokjes te laten ofwel fijn te hakken in een hakmolen. Indien je de pompoen fijn hakt zal je een taart krijgen die vaster van structuur is en waar de spinazie meer gemengd zit onder de pompoen. In het andere geval heb je meer een bodem van spinazie en bovenop blokjes (zoals op de foto).
  • Klop de eieren los en meng hieronder de room en optioneel de gemalen kaas. Kruid met peper en zout.
  • Neem een ronde ovenschotel en bedek deze met bakpapier. Doe hierin het groentemengsel en overgiet met het eiermengsel.
  • Zet in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.

Notities

Serveer met een slaatje.