Ga terug Email Link
+ servings

Kerstboombrownies

"Oooh denneboom, ooooh denneboom, ….", heel toepasselijk om dit liedje in te zetten als je deze kerstboombrownies serveert! Gezelligheid troef en een lekker én gezonder dessert om met z'n allen van te smullen.
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Maaltijd: Dessert, Snack, Start / ontbijt
Porties: 8 porties

Ingrediënten

Brownie

  • 150 gr havermout
  • 30 gr raw cacao poeder
  • 1 avocado
  • 100 gr dadel (ontpit)
  • 1,5 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,15 l water
  • zout (snuifje)
  • 1 el agavesiroop (optioneel)
  • 3 rietje (of peacannoten) voor de stam

Topping

  • platte kaas (volle)
  • 125 gr blauwe bessen
  • 125 gr rode bessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm (+/- 22 cm doorsnede), plaats de rand van de springvorm erop en klik vast.
  • Schil en ontpit de avocado en voeg die samen met de havermout, cacoa poeder, water en kokosolie in een hakmolen of een blender en mix alles. Kan ook met een staafmixer in een hoge kom.
  • Voeg de dadels toe en mix alles nog eens goed. Voeg een snuifje zout en het bakpoeder toe en meng alles goed onder elkaar.
  • Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en zet 15 minuten in de oven. Neem de brownie uit de oven en laat een kwartier afkoelen. Haal de brownie daarna uit de springvorm.
  • Snij de brownie in 8 stukken. Snij elk rietje in 3 en steek dit in het vlakke gedeelte van elk stuk als stam. Gebruik een spuitzak om de platte kaas als een slinger op elk stuk te spuiten. Heb je geen spuitzak in huis? Geen probleem, neem een koffielepel, neem wat platte kaas en gebruik je vinger om het van de lepel te duwen. Leg op de witte slinger de blauwe en de rode bessen.
    Kerstboombrownies brownies kerst dessert gezonde drukte
  • Je kan dit makkelijk op voorhand maken en in de ijskast bewaren.

Notities

In plaats van de volle platte kaas, kan je ook mascarpone gebruiken.
Heb je de brownie liever nog wat zoeter van smaak, kan je een eetlepel agavesiroop toevoegen aan het mengsel.