Ga terug Email Link
+ servings

Komkommer-garnaal-pakjes als aperitief

Staan je gasten op het kerstfeest te trappelen om cadeautjes op te doen? Verras hen en stil hun honger met deze pakjes als aperitief: ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens lekker én gezond! Bovendien zijn ze makkelijk op voorhand te maken.
Voorbereidingstijd25 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Apero & hapjes
Porties: 14 hapjes

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 100 gr garnalen
  • 80 gr philadelphia vb: met knoflook en kruiden
  • 30 gr platte kaas (volle)
  • peper & zout

Instructies

  • Hou wat garnalen apart voor de afwerking en meng de rest van de garnalen met de Philadelphia en de platte kaas. Kruid met peper en zout en zet even weg in de koelkast.
  • Was en schil de komkommer. Schil met een dunschiller lange repen van de komkommer. Ze hoeven niet te dik of te breed zijn, want dan zal de komkommer qua smaak teveel overheersen. De overschot van de komkommer kan je de volgende dag gebruiken in een salade.
  • Leg de lange repen naast elkaar op een grote snijplank en snij ze overlangs in de helft. Zo krijg je kortere slierten om pakjes mee te maken.
    aperitiefhapje met komkommer en garnalen pakjes gezonde drukte gezond
  • Voor 1 pakje: neem 4 kortere slierten en vlecht ze in elkaar (zie foto). Laat de slierten dicht genoeg tegen elkaar aansluiten. Leg hierop een lepeltje van het garnaalmengsel zodat het gevlochten deel bedekt is.
    aperitiefhapje met komkommer en garnalen pakjes gezonde drukte gezond
  • Begin aan 1 kant en sla de 2 linten over het garnaalmengsel heen. Zijn de slierten nog te lang en komen ze verder dan het gevlochten gedeelte, knip deze dan af met een keukenschaar. Hou de slierten goed tegen en doe nu hetzelfde voor de 2 andere richtingen. Als alles dichtgevouwen is, hou je de slierten goed tegen en draai je het pakje om.
    aperitiefhapje met komkommer en garnalen pakjes gezonde drukte gezond
  • Leg bovenop elk pakje een klein beetje van het garnaalmensel en werk af met 1 garnaal. Je kan dit hapje makkelijk op voorhand maken en bewaren in de koelkast.