Go Back Email Link
+ servings

Tortillataart uit Mexico

Tortillataart op z'n Mecixaans op tafel zetten is de perfecte manier om iedereen eens goed te verwennen, want het werd bij ons van in het begin op gejuich onthaald! Ook makkelijk wanneer je vrienden of familie op bezoek krijgt, dan hoeft niet iedereen apart zijn tortilla te maken. En zo'n taart oogt nog mooi ook! Kan ook met een slaatje of wat guacamole erbij.
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 volkoren wrap
  • 1 ui
  • 2 teentje look
  • 2 rode paprika
  • 400 gr rode bonen (uit blik)
  • 250 gr maïs (uit blik)
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 350 gr gehakt (gemengd rund-varken)
  • 125 gr zure room
  • 125 gr cheddar (in sneetjes)
  • 1 zakje taco kruidenmix (1 zakje = 28 gr)
  • 0,5 el olijfolie
  • 100 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en de look fijn. Neem een grote, diepe pan en fruit deze samen aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg het zakje taco kruidenmix toe aan het gehakt, giet er 100 ml water over en roer alles goed door elkaar. Voeg ook de tomatenblokjes toe. Laat 5 minuten inkoken.
  • Snij ondertussen de paprika's in blokjes en voeg toe aan het gehakt.
  • Voeg ook de uitgelekte rode bonen en maïs toe.
  • Leg een tortilla op een vel bakpapier in een ronde ovenschotel en bestrijk de tortilla met een laagje zure room. Verdeel er 1/3 van de het gehaktmengsel over en leg er 2 sneetjes cheddar (in stukjes) op.
  • Leg er een tortilla op en herhaal alles. Leg hier weer een tortilla op en herhaal alles nog een laatste keer.
  • Zet de tortillataart 15 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en voeg nog wat toefjes zure room toe.

Notities

Zitten er ook eters aan tafel die geen fan zijn van rode bonen? Doe de rode bonen dan niet onder het gehaktmengsel, maar hou ze even apart. Tijdens het bouwen van de taart, leg je telkens slechts aan 1 kant van de taart rode bonen op het gehaktmengsel.
Wil je nog sneller aan tafel kunnen? Gebruik dan een zakje voorgesneden spaghettigroenten uit de versafdeling.
Ook heel lekker met wat guacamole bij.