Ga terug Email Link
+ servings

Visgratin met spinazie en ei

Vis en kinderen zijn niet altijd de beste vrienden, maar als je er ingrediënten aan toevoegt die ze wel lusten, zoals ei en spinazie, en je verstopt de vis onder een laag lekkere bloemkool-kaassaus, heb je veel kans dat het zelfs een favoriet gezinsgerecht wordt! Zo is het toch bij ons gegaan...
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauwhaasje (of andere witte vis)
  • 600 gr diepvries spinazie
  • 0,5 ui
  • 1 teentje look
  • 0,5 bloemkool
  • 125 ml melk
  • 4 ei
  • 150 gr geraspte kaas
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de eieren 8 minuten in water.
  • Verwijder de bloemkoolbladeren, snij de bloemkool in roosjes en spoel ze af. Kook de bloemkoolroosjes gaar in 7 minuten.
  • Versnipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pot en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en laat ontdooien. Roer af en toe. Zit er na het ontdooien veel vocht in de pot en wil je te veel vocht in je schotel vermijden, kan je de spinazie in een zeef of een vergiet met kleine gaatjes doen en het vocht er met een vork uitduwen.
  • Voeg de room toe aan de spinazie en kruid met peper en zout.
  • Pel de eieren en snij ze in schijfjes. Verdeel de spinazie over de bodem van de ovenschotel(s). Leg de schijfjes ei op de spinazie en leg hierop de vis.
    visgratin met ei en spinazie gezonde drukte gezond
  • Giet de bloemkool af en hou het vocht bij. Giet de melk bij de bloemkool en mix fijn, samen met wat peper en zout. Giet vervolgens het vocht van de bloemkool bij de saus volgens de gewenste dikte (+/- dezelfde hoeveelheid als de melk) en mix opnieuw. Meng 1/3 van de geraspte kaas goed onder de saus.
  • Giet de saus over de vis en werk af met de rest van de geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven en gratineer daarna tot er een goudbruin korstje op komt.

Notities

Tip: Maak ineens bloemkoolsaus van heel de bloemkool en vries de helft in. Dan staat dit gerecht de volgende keer nog een pak sneller op tafel!