Ga terug Email Link
+ servings

Salade met veldsla, appeltjes, kaas & witloof

Een topper (dit at ik als kind ook al vaak) als het zonnetje schijnt, ook in de winter (wintergroenten): heel snel klaar & voedzaam door de bonen.
Maaltijd: Bijgerecht, Lunch, Lunch to go
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gr veldsla
  • 425 gr witloof (425 gram = ongeveer 5 stronken)
  • 4 appel
  • 200 gr kaasblokjes
  • 160 witte bonen (uitgelekt, uit blik)
  • peper & zout
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Was de appeltjes, doe de schil eraf en snijd in kleine blokjes.
  • Was het witloof, laat goed uitlekken en snijd in kleine blokjes.
  • Was de veldsla goed en laat uitlekken.
  • Spoel de witte bonen goed af met water en laat even uitlekken.
  • Doe de veldsla, witloof, appeltjes, kaasblokjes en witte bonen in een kom.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg er naar smaak je eigen vinaigrette aan toe: olijfolie, eventueel (dragon)azijn, peper & zout, een beetje mosterd, verse tuinkruiden,... Smakelijk!

Notities

Veldsla is rijk aan o.a. vitamine C, vitamine A, ijzer en magnesium. Door er bonen aan toe te voegen (eiwit- en vezelrijk) maak je er een maaltijdsalade van.
Je kan de veldsla ook vervangen door knapperige ijsberg sla als de kids dit lekkerder vinden?
Om het wat smeuïger te maken kan je er ook wat zelfgemaakte mayonaise aan toevoegen? Zo heb je zelf onder controle wat er allemaal inzit..