Krabcake met dragonmayonaise
Deze krabcakes zijn feestelijk voorgerecht voor groot en klein afgewerkt met een kruidige mayonaise dat heerlijk past bij vis- en gevogeltegerechten. Maak de cakejes kleiner en dien ze mee op bij het aperitief als je wat langer wilt borrelen.
Maaltijd: Apero & hapjes, Bijgerecht
Porties: 12 stuks
Krabcake
- 500 gr krab ongeveer 3 blikje
- 50 gr volkoren paneermeel
- 3 el mayonaise
- 2 el mosterd
- 5 ei
- 60 gr verse peterselie platte peterselie gehakt
- 2 tl Worcestershire saus
- 2 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geraspt
- peper & zout
- 4 el olijfolie of boter
Dragonmayonaise
- 1 ei
- 1 tl mosterd
- 3 el citroensap
- 225 ml zonnebloemolie
- peper & zout
- 5 takjes verse dragon
Krab cake
Open de blikjes krabvlees en verwijder zoveel vocht als mogelijk. Neem een kom, voeg de krab toe met het paneermeel en meng.
Voeg dan de mayonaise, de mosterd, 3 eieren, de peterselie, de Worcestershire saus, de ui en de look toe en meng. Kruid met peper en zout.
Klop het eiwit op van de 2 overgebleven eieren en voeg dat voorzichtig toe. Maak dan een 12 tal cakes van ongeveer een centimeter dik en plaats ze 2 uren in de ijskast.
Smelt/verwarm de vetstof in de pan en bak de cakejes ongeveer 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Dien op met de dragonmayonaise.
Dragonmayonaise
Neem een hoge maatbeker en een staafmixer.
Voeg dan de mosterd en de citroensap toe. Breek het ei voorzichtig in de maatbeker. Opgelet de dooier moet heel blijven.
Voeg dan de dragonblaadjes erbij en overgiet met de zonnebloemolie.
Plaats de staafmixer over het volledige ei en pureer dan het geheel en ga stapsgewijs naar de bovenkant van de maatbeker.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra citroensap of dragon.